Pšeničné cerazomy

Výtažky z bylin a rostlin jsou tou nejpřirozenější výživou pro naše tělo. Jinak tomu není ani u pšeničných cerazomů. Proč bychom je měli vyhledávat?

Pšeničné cerazomy

Součást naší pokožky

Cerazomy jsou velice obecně řečeno lipidy (tuky). Přesná chemická struktura je samozřejmě složitější, ale zejména pro ženy je důležité vysvětlení, jak vlastně fungují. Hrají totiž roli v kráse naší pleti.

Co se stane, když cerazomy ubývají?

Cerazomy v pokožce s postupem věku ubývají. Pleť ztrácí svou hutnost a pružnost, jakou měla dřív, a stává se nerovná – vznikají vrásky. Teď už je vám jistě jasné, že tento proces by se dal oddálit, kdybychom tyto ceramidy neztráceli. A máte pravdu.

Jak cerazomy doplnit do pokožky zpátky?

Pro krásnou a vypnutou pokožku je dobré starat se o příjem cerazomů zevně i vnitřně. Ať už formou krémů, nebo vhodných doplňků stravy. A další výhodou cerazomů je, že brání pokožce, aby ztrácela vodu a tím předcházejí dehydrataci.

Sečteno a podtrženo, přeničné cerazomy, ale i ty pocházející z dalších rostlin, jsou vynikající přírodní prostředek pro krásnou pleť!

On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna