HAPLEX®Plus: Klíčový společník pro zdravé kosti a klouby

HAPLEX®Plus: Klíčový společník pro zdravé kosti a klouby

4 minuty čtení 1614

Zdraví kostí a kloubů hraje nezastupitelnou roli v celkovém pohodlí a pohyblivosti člověka. S přibývajícím věkem však dochází k postupné degradaci kloubního a kostního aparátu, což může mít nepříznivý vliv na naši životní kvalitu. Naštěstí existuje inovativní řešení, které se zaměřuje na péči o zdraví kostí a kloubů zevnitř – HAPLEX®Plus. Tato revoluční formulace na bázi sodíkového hyaluronátu představuje nejen zlepšení kloubního komfortu, ale také pokožky, čímž přináší komplexní péči o naše tělo.

Hyaluronát sodný: Klíčový stavební prvek kostí a kloubů

Hyaluronát sodný, také známý jako kyselina hyaluronová (HA) či hyaluronan, je mucopolysacharid složený z opakujících se disacharidových jednotek D-glukuronové kyseliny a N-acetyl-D-glukosaminu. Tato látka se nachází ve všech obratlovcích, a to především v pojivových tkáních, jako jsou chrupavky, kosti a kůže.

1. Vstřebávání

S věkem se snižuje hladina HA v těle. Stárnutí zpomaluje metabolismus buněk a syntéza HA v našem těle klesá. Tím dochází k nedostatečné hydrataci kolagenních a elastických vláken kůže, čímž vznikají například vrásky. Ztráta HA v synoviální tekutině kloubů může být jedním z prvních náznaků, že něco není v pořádku. 

Orální vstřebávání HA. Syntéza a odbourávání HA v těle jsou dynamickým vyváženým procesem. Řada studií prokázala, že perorální podávání HA může zvýšit prekurzory HA a podpořit její syntézu. Odborně řečeno, orální podání HA může zvýšit endogenní hladinu HA a tím přispět k celkovému zdraví a kráse našeho těla.

2. Funkce

Krása zevnitř

Výzkum provedený laboratořemi A&G ve Španělsku s 29 dobrovolníky prokázal, že orální užívání HAPLEX®Plus má významný vliv na pevnost a elasticitu kůže. Tím, že poskytuje živiny zevnitř, dokáže HAPLEX®Plus podpořit zpevnění naší pokožky. 

Péče o klouby

Studie provedená na univerzitách Ontario a McMasterova prokázala výrazné snížení symptomatických projevů po 180 dnech užívání HAPLEX®Plus a chondroitin sulfátu. Účinnost této studie je pravděpodobně způsobena především HAPLEX®Plusem, protože dávka chondroitin sulfátu byla pod terapeutickou úrovní.

Studie prokázala, že účastníci užívající HAPLEX®Plus zažili úlevu a podporu funkčnosti kloubní chrupavky. Orální podání HAPLEX®Plus tak může pozitivně podpořit kloubní zdraví.

Další studie ukázala, že orální podávání HAPLEX®Plus významně podporuje péči o kostní hmotu a snižuje obecný diskomfort u postmenopauzálních žen.

HAPLEX®Plus se tak zdá být nadějným partnerem v péči o zdraví kostí a kloubů, a to nejen v pokročilém věku, ale i u těch, kdo se aktivně věnují sportu. Jeho schopnost uchovat jak zdraví kloubů, tak i krásu pokožky zevnitř je příslibem pro komplexní péči o naše tělo.

Kyselina hyaluronová 

Uvnitř kloubního pouzdra se nachází tzv. synoviální tekutina, která naše klouby promazává, což je pro jejich správné fungování zásadní. Synoviální tekutina obsahuje mimo jiné kyselinu hyaluronovou, jež se v kloubech průběžně spotřebovává a obnovuje. Kyselina hyaluronová je v Movisanu ve formě hyaluronátu sodného, používaného pro jeho výhodnější technologické vlastnosti. Lépe totiž proniká do tkání a je především stabilnější.

HAPLEX®Plus najdete v našem produktu Movisan. 


Movisan Kolagen II

Movisan Kolagen II Měsíční balení

Doplněk stravy pro zdravé klouby a chrupavky obsahující látky, které dodají pohybovému aparátu vše, co potřebuje. Obsahuje unikátní nativní kolagen typu II z mořských zdrojů značky CalGo, který vyniká větší vstřebatelností v těle.

Přidat komentář

Sdílet

Témata článku:

On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna
image/svg+xml ?