Zobrazit kategorie
Na co si dát pozor při výběru rybího oleje?

Na co si dát pozor při výběru rybího oleje?

3 minuty čtení 1411

Abychom měli v jídelníčku dostatek zdraví prospěšných omega 3 nenasycených mastných kyselin, ryba by měla na našem talíři být 2× týdně. Pokud se vám to nedaří, skvělou alternativou mohou být doplňky stravy s rybím olejem. Na trhu je jich mnoho. Na čem tedy při výběru záleží?

Není žádným tajemstvím, že rybí tuk bohatý na omega-3 nenasycené mastné kyseliny je vhodný pro naše zdraví a látky, které přirozeně obsahuje, jsou prospěšné pro náš mozek, srdečně-cévní systém i zrak.  

Složení: Na množství záleží

Při výběru doplňku stravy s rybím olejem je důležité zaměřit se na složení, respektive dostatečně vysoké množství omega 3 v denní dávce, případně obsah dalších vitaminů. Vhodné je například obohacení omega-3 o v tucích rozpustný vitamin D.

Doporučené denní množství omega 3 (DHA, EPA) by se přitom mělo pohybovat od 250 do 500 mg s tím, že u těhotných a kojících žen je tato hodnota vyšší.

Výrobce: Jen od ověřeného a zkušeného 

Nejlepší je nakupovat tam, kde se můžete spolehnout na kvalitu. Ať už je pro vás podstatné doporučení ostatních, dlouhá tradice nebo udržitelný přístup k přírodě, můžete si být jisti, že výrobky od společnosti NaturaMed s obsahem rybího oleje (i bez nich) splňují nejvyšší standardy. Doplněk OmegaMarine PREMIUM je nejprodávanějším doplňkem stravy omega-3 na českém trhu. Pokud si nejste jisti, zda vám budou tyto doplňky stravy vyhovovat, můžete je nejprve vyzkoušet zdarma. 

Původ: Ryby chované s respektem k přírodě

Při nákupu potravin je přirozené vybírat ty, které jsou nejčerstvější. Proto tak rádi sáhneme po zelenině se svěžími listy a jablcích z českých farem. S rybím olejem by to mělo být stejné. I když na první pohled na doplňcích stravy rozdíl nepoznáte, je dobré vědět, jak a kde se rybí olej získává. Ten ve výrobcích NaturaMed pochází ze severských farem, kde lososi dorůstají v sádkách na volném moři. Celý život žijí v čistých studených vodách, v nichž mají dostatek místa. Do zpracovatelské továrny jsou pak dopravováni živí v tak zvaných sádkových lodích. Riziko znehodnocení rybího oleje je tak sníženo na minimum a olej splňuje zásady čerstvosti pro certifikaci Nordlask Salfresh.

Forma: Když je chuť překážkou

Rybí olej je k dispozici v různých lékových formách a každý si tak může vybrat dle svých preferencí. Rybí olej má krásnou oranžovou barvu. Není to ale barva, proč před rybím olejem „na lžičku“ dává mnoho z nás přednost kapslím. Je to specifická chuť. A i když v dnešní době je možné vyrobit rybí olej bez pachuti nebo vůně, kapsle jsou stále velmi oblíbenou variantou. Ať již pro snadné užívání, nebo skladovatelnost. 


OmegaMarine PREMIUM

OmegaMarine PREMIUM Měsíční balení

Vysoce kvalitní doplněk stravy s omega-3. Základem je nejčerstvější olej SALfresh získávaný z lososů žijících v průzračných vodách norských fjordů, který je běžně v doplňcích jinak nedostupný. Nová receptura doplněná o vitamín D pro podporu imunitního systému.

Přidat komentář

Sdílet

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna