Zobrazit kategorie
Tipy pro ostřejší vidění: vyzkoušejte cvičení na oči a jezte borůvky!

Tipy pro ostřejší vidění: vyzkoušejte cvičení na oči a jezte borůvky!

3 minuty čtení 2269

Zrak je náš nejdůležitější smysl. Co můžete dělat, když Vás trápí unavené oči nebo když chcete zase vidět jako ostříž? Kromě cvičení pomáhají i poklady z českých zahrádek a lesů. Přečtěte si, jaké to jsou:

Zasaďte si na zahradě bylinky na oči

Vynikající účinky má především měsíček a šalvěj. Dost možná už je dávno pěstujete, že? 

Měsíček lékařský je cenný kvůli látce zvané lutein. Najdeme ho i na sítnici. Je to rostlinné barvivo, které se syntetizuje v očích a chrání je před škodlivými vlivy – třeba před slunečním zářením. A také pomáhá snižovat riziko pozdějších problémů se zrakem. 

Šalvěj lékařská se používá jak vnitřně, tak zevně. Formou obkladů zmírňuje otoky a kruhy pod očima, navíc odvar příjemně chladí. Šalvěj v doplňcích stravy je zdrojem vitamínu A, o kterém píšeme v předešlém článku. 

A překvapivé zjištění? Našim očím prospívají i borůvky!

A ne právě málo. Borůvky podporují zejména ostrost vidění a vidění za šera. Často se používají při doplňující léčbě diabetické retinopatie. Obsahují totiž nejen hodně vitamínů, ale také antioxidanty, to znamená látky, které chrání naše buňky před oxidativním stresem. Borůvky podporují správné prokrvení očí a funkci sítnice. Umíte si představit chutnější potravinu pro zdravé oči?

Oční jóga Vám pomůže od unavených očí

Cvičení na oči nebo oční gymnastika jsou prakticky totéž. Jde v nich hlavně o procvičení okohybných svalů a uvolnění. Než se na cvičení na oči vrhnete, sundejte si brýle a kontaktní čočky. Nejlépe alespoň půl hodiny předem.

Zavřete oči a představte si velké hodiny. Očima se postupně dívejte na každou číslici po směru hodinových ručiček: od jedničky až po dvanáctku, a zase zpátky. Tohle cvičení je hodně jednoduché a je dobré ho provádět vícekrát za den. Ideálně v práci, aby si oči odpočinuly. 

Chcete pro svůj zrak udělat ještě něco navíc? Vyzkoušejte doplněk stravy Vistan, který obsahuje všechny potřebné živiny pro Vaše oči.

A určitě nám napište do komentářů, jak Vám cvičení na oči šlo!

Vistan

Vistan Měsíční balení

Suroviny vybrané speciálně pro normální funkci zraku a podporu zdraví očí. Extrakty z borůvek skandinávského původu, květu měsíčku, vitamínů A, E a minerálů jako zinek, selen či měď přináší výživu pro zdraví vašich očí.

Přidat komentář

Sdílet

Témata článku:

On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna