Rozchodnice růžová

Těžko uvěřit, že této všemocné rostlině ke šťastnému a spokojenému růstu svědčí podmínky, které jsou pro jiné býlí nepředstavitelné.

Rozchodnice růžová

Drsné prostředí vysokohorských oblastí Evropy místem, ve kterém se jí daří. V období květu mezi horskými soutěskami vykukují její žlutá kvítka, které vábí opojnou vůní připomínající růžový olej. A v čem je tak skvělá?

Bylinka pro koncentraci a mysl

Maturita, státní či profesní zkoušky nebo zkrátka paměť, která tak trochu stávkuje? Rozchodnice působí na mozek a koncentraci jako povzbuzovač. Účinky má podobné jako káva, ale mnohem silnější. A navíc bez obsahuje kofeinu. Využívá se na tinktury, čaje, nebo jako sušený prášek v kapslích. 

Co vám užívání rozchodnice přinese

Pokud jste hledali bylinku, která vám pomůže s lepším soustředěním, bystrostí, ale také zklidněním a psychickou pohodu, právě jste ji našli. Ne nadarmo se jí lidově říká „zlatý kořen“. Často se srovnává s ženšenem. Obě rostliny jsou velice silné a účinné. 
 

On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna