3 tipy proti stresu: Zatočte s napětím a buďte zase v pohodě!

3 tipy proti stresu: Zatočte s napětím a buďte zase v pohodě!

3 minuty čtení 2164

Kdo by to neznal – spousta práce, sem tam hádka doma a nedostatek času na odpočinek. Stres se stal každodenní součástí našich životů. Víte ale, jak se mu účinně bránit? Určitě vyzkoušejte tyhle tipy:

Negativní emoce způsobují nemoce

Stres není jen slovo – skutečně nám škodí. Věděli jste, že pokud se vystavíte zátěži např. na měsíc, budou zapotřebí dva měsíce na to, abyste se s jeho důsledky vypořádali? A i když se zdá, že stres má vliv zejména na duševní zdraví, projeví se i na tělesné stránce. 

Stres je rizikovým faktorem nemocí všeho druhu. Vůbec nejzáludnější je na něm to, že přichází plíživě a lidé mají tendenci ho zlehčovat.

Vy to ale nedělejte – svou energii věnujte raději tomu, abyste stresu předcházeli. Víte, jak na to?

Nepodceňujte spánek – jedině během spánku mohou v mozku proběhnout regenerační procesy, které při bdění nefungují. Odpočívá i svalová soustava, která je při stresu přepjatá. A nedostatek spánku sám podněcuje další stres. 

Sáhněte po bylinkách – dokážou nejen navodit duševní pohodu, ale také dodat potřebnou energii. V tomto ohledu vřele doporučujeme ženšen, o kterém jsme se rozepsali v tomto článku. Ženšen pomáhá proti fyzickému i duševnímu vyčerpání a zjednodušeně řečeno působí podobně jako káva. Takového pomocníka se přece hodí mít doma!

Kolik sil věnujete druhým, tolik věnujte sobě. Osm hodin v práci, pak druhá směna doma. Ale kolik času a energie investujete do sebe samých? V prevenci stresu je ohromně důležité dbát na své záliby a odpočinek. Jinak řečeno, saturovat vlastní potřeby. Úspěšní lidé to dobře vědí, a ačkoli tvrdě pracují, nezapomínají si dopřát relaxaci. 

Co si zapamatovat z tohoto článku? 

Každý den udělejte alespoň jednu věc pro to, abyste se vyvarovali stresu. Každá maličkost se počítá, a ať už vyrazíte nadýchat se čerstvého vzduchu, dopřejete si hodinu spánku navíc, nebo si objednáte balení ženšenu zdarma, nezapomeňte se za svou snahu ocenit. 

Vůbec nejlepší je naučit se takto postupovat v celé rodině. Nároky jsou kladeny na každého z nás a pokud bude celá rodina bojovat se stresem společně, naučí se její členové zdravé návyky mnohem snáz.

A co vy? Jaký je váš recept na to, jak bojovat se stresem? Podělte se v komentářích s ostatními!

 

ŽenŠen Energy+

ŽenŠen Energy+ Měsíční balení

Spojení 5 000 let čínské historie využívání kořenu ženšenu s nejmodernější technologií. Jedinečný produkt obsahující pravý Panax ginseng C. A Meyer, podpoří Vaše celkové duševní zdraví a pomůže Vám udržet dostatek energie pro každodenní činnosti.

Vaše komentáře

Pavla Krajíčková

S Vašimi přípravky mám dobrou zkušenost vyzkouším i tento děkuji zdravím Krajíčková

Přidat komentář

Sdílet

Témata článku:

On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna
image/svg+xml ?