Zobrazit kategorie
CalGo®: Mořský extrakt pro zdraví kostí a kloubů

CalGo®: Mořský extrakt pro zdraví kostí a kloubů

4 minuty čtení 1748

V dnešním světě se stále více lidí zajímá o zdravý životní styl a pečuje o své tělo. Jedním z klíčových aspektů zdraví je stav našich kostí a kloubů, které nám umožňují pohyb a aktivní životní styl. S tímto cílem byl vyvinut CalGo®, inovativní extrakt z kostí mořských ryb, který má pozitivní vliv na zdraví našich kostí a kloubů.

CalGo® je práškový extrakt z kostí mořského původu získaný enzymatickou hydrolýzou lososovitých ryb (losos, pstruh) – pomocí mletí a sušení kostí. Hlavními složkami CalGo® jsou minerály (vápník, fosfor), kolagen. Výhody CalGo® pro zdraví kostí a kloubů byly prokázány několika studiemi publikovanými v recenzovaných časopisech.

Studie potvrzují pozitivní účinek kolagenu typu 2.

Kolagen typu 2 byl zevrubně zkoumán v nedávné studii zaměřené na pohybový aparát. 

• První, tzv. testovací skupině, bylo podáváno 40 mg nativního kolagenu typu 2 po dobu 24 týdnů. 

• Oproti tomu druhé, tzv. kontrolní skupině, bylo podáváno pouze placebo. 

• Po 24 týdnech byly výsledky naprosto zřejmé:

o První, testovací skupina, užívající kolagen, zaznamenala výrazný pozitivní účinek.

o Druhá, kontrolní skupina, užívající pouze placebo, žádné pozitivní účinky nevykazovala.

1) Movisan Kolagen II obsahuje 42,5 mg nativního kolagenu typu II., který byl použit ve výše popsané studii.

Jiný výzkum potvrdil vyšší vstřebatelnost mořského kolagenu, dokonce o 50 % než u jiných typů kolagenu. Nativní kolagen typu 2 je biologicky aktivní, a proto ho naše tělo lépe přijímá. Podle vědeckých studií stačí denně k dosažení pozitivního efektu pouze 40 mg nativního kolagenu typu 2. 

Celá řada ostatních produktů na trhu obsahuje hydrolizovaný kolagen, u něhož se efektivnost denní dávky pohybuje mezi 5 000 až 10 000 mg. K dosažení stejného účinku je tak zapotřebí 125– 250krát vyšší dávka ve srovnání s nativním kolagenem typu 2.

Vápník obsažený v CalGo® je spojen s fosforem za vzniku hydroxyapatitu, což je mikrokrystalická forma vápníku v lidských kostech. Poskytuje tak vysoce biodostupný (pro lidské tělo lépe vstřebatelný) vápník pro lepší využití tělem k podpoře zdraví kostí a kloubů.

CalGo® může být využit napříč různými věkovými skupinami. Je vhodný pro všechny ve věku od 30 let. Právě v tomto období se totiž z našich kostí začíná pomalu vytrácet vápník, který je zapotřebí doplňovat skutečně pravidelně. CalGo® je tak pro všechny, kdo chtějí prospět zdraví svých kostí a kloubů.

Tato inovativní látka může být klíčem k pomoci udržení zdravých kostí a kloubů, což nám umožní žít aktivní a plnohodnotný život. Díky svému původu z mořských zdrojů a pozitivním výsledkům výzkumů má CalGo® potenciál stát se důležitou součástí naší péče o zdraví kostí a kloubů.

CalGo® naleznete v produktu Movisan Kolagen II. 


Movisan Kolagen II

Movisan Kolagen II Měsíční balení

Doplněk stravy pro zdravé klouby a chrupavky obsahující látky, které dodají pohybovému aparátu vše, co potřebuje. Obsahuje unikátní nativní kolagen typu II z mořských zdrojů značky CalGo, který vyniká větší vstřebatelností v těle.

Přidat komentář

Sdílet

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna