Zobrazit kategorie
Kyselina hyaluronová do kolena - co všechno obnáší?

Kyselina hyaluronová do kolena - co všechno obnáší?

4 minuty čtení 4322

Léčba problémů pohybového aparátu pokročila a tak si dnes můžeme vybrat z mnoha variant. Jednou z nich je kyselina hyaluronová do kolena. Jak tento proces probíhá?

Injekce do kloubu jsou již zcela běžné

Řešení v podobě injekce kyseliny hyaluronové do kolena se provádí rutinně po celé zemi. Zákrok je ambulantní a nevyžaduje speciální přípravu. Spočívá v tom, že se v jedné nebo více dávkách v praví do kloubu malé množství kyseliny hyaluronové. Ta je vynikající výživou pro kloubní aparát. Pomáhá zvlhčit a zásobit jednotlivé struktury kloubu živinami. Ten je pak pohyblivější, ustoupí původní omezení a jedinec se cítí obecně lépe. 

Kyselina hyaluronová do kolena může být podána jednorázově nebo opakovaně, s rozestupem mezi dávkami. Účinek by měl trvat zhruba rok. Je možné po čase přidat doplňující dávku. První týden je však doporučován klidový režim. Oblast vpichu nebo celé koleno mohou být oteklé a bolestivé. Po sedmi dnech opadne dočasná ztuhlost a kyselina hyaluronová začíná plnit svou funkci. Efekt je proto pozvolný. 

Injekce jsou pro někoho nepřijatelné

Je celkem pochopitelné, že ne každý má povahu, která snese injekční metodu. Oproti tomu ale musíme zmínit, že je to mnohem účinnější, než např. masti a gely s kyselinou hyaluronovou. Jednak je sama látka koncentrovanější a upravena přesně pro potřeby kloubů. V druhé řadě se mast nedostane tak hluboko. 

Kyselina hyaluronová v podobě kosmetiky je vhodná spíše z estetických důvodů. Je součástí mnoha produktů na pleť. Pomáhá bojovat s vráskami, povadlou kůží a známkami stárnutí. Navrací obličeji svěžest a vitalitu. Sehnat ji můžete i v podobě rozpustných nápojů, např. v kombinaci s kolagenem. 

Jak pečovat o své klouby? 

Na tuto problematiku se můžeme podívat ze dvou pohledů: dopřejeme jim kvalitní kloubní výživu a zároveň se chováme tak, abychom je nepřetěžovali.

Kloubní výživa by se měla skládat z vitamínů a minerálů. Nejdůležitější je vápník, hořčík, vitamín D a vitamín C. Pokryjí totiž jak péči o kostní struktury, tak o svaly. Dále je tu chrupavka, o kterou bychom se měli starat obzvlášť poctivě. Funguje jako pružný nárazník a cílem je, aby se neztenčovala nebo nezkřehla. Pro ni je velmi potřebný kolagen. Jednak kolagen samotný, neboť produkce v našem těle je omezena věkem, ale také zmíněný vitamín C, který tvorbu kolagenu podporuje.

Movisan Kolagen II

Movisan Kolagen II Měsíční balení

Doplněk stravy pro zdravé klouby a chrupavky obsahující látky, které dodají pohybovému aparátu vše, co potřebuje. Obsahuje unikátní nativní kolagen typu II z mořských zdrojů značky CalGo, který vyniká větší vstřebatelností v těle.

Přidat komentář

Sdílet

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna