Mužský přechod neboli andropauza – jak zmírnit příznaky?

Mužský přechod neboli andropauza – jak zmírnit příznaky?

2 minuty čtení 2791

O tom, že každou ženu čeká ve věku mezi 50.–60. rokem menopauza, se mluví hodně. Ne tak často se ale dozvíme, že přechod prodělají i muži. Říká se mu andropauza a projevuje se podobě. Máme pár tipů, jak nepříjemné důsledky mužského přechodu zmírnit:

Potká andropauza i Vás? 

Mužský přechod je velkou hormonální změnou, která se nikomu nevyhne. Dochází při něm hlavně k poklesu hladiny testosteronu, a to stejně jako u žen zhruba mezi 50.–60. rokem. A zatímco někdo si ho téměř nevšimne, jiný si vychutná jeho příznaky se vším všudy. Platí tu pravidlo, že každý jsme originál a duševní i fyzické změny tak snášíme jinak. 

Andropauzy se nemusíte bát. Je to přirozená součást života a léta, která po ní přijdou, nebudou o nic horší. Navíc dnes máme možnosti, jak si s přechodem dobře poradit.

Jak se mužský přechod projevuje? 

Změny zaznamenáte jak fyzické, tak psychické. Vlivem nižší hladiny testosteronu se začne postava zakulacovat, protože se začne více ukládat tuk, ale naopak ubývá svalové hmoty. Povšimnout si můžete i úbytku vlasů či prohlubujících se vrásek. 

Mnohem více mužů však trápí změny nálad a únava. Andropauza skutečně může být stresovým obdobím. Najednou nezvládnete udělat všechno, co jste stihli dřív. Zhorší se kondice, může se vytratit chuť na sex a máte pocit, že potřebujete mnohem více odpočinku. Určitě na své tělo nespěchejte. Nechte ho prožít andropauzu s poklidem a na boj s vyčerpáním si vezměte chytré pomocníky – třeba ProMan Plus.

Pomůžou bylinky i změna životního stylu

Řešení mužského přechodu má více variant. Jednak je dobré snažit se udržet hladinu testosteronu v těle a s tím pomůže zinek v kombinaci s kvalitním spánkem. 

Druhým krokem je snížení míry únavy a vyčerpání. Novou energii vám spolehlivě dodá třeba ženšen. Působí stimulačně jako káva, ale mnohem dlouhodoběji. 

Poslední možností je péče o duševní zdraví. Se stresem pomůže rozchodnice růžová – rostlina, díky které se výborně vyrovnáte s vypětím. Její dobrou přítelkyní je damiana. Ta pro změnu přispívá k regeneraci mentální i fyzické síly a podporuje odolnost. 

S tím vším také pomáhá náš produkt pro mužské zdraví ProMan Plus. Podporuje tvorbu testosteronu a můžete se na něj spolehnout během své andropauzy. Vyzkoušejte ho na měsíc zdarma – klikněte na tento odkaz. 

 

ProMan PLUS

ProMan PLUS Měsíční balení

Bestseller pro muže. Originální směs rostlinných extraktů pro podporu mužského organismu. Doplněk stravy podporuje hladinu testosteronu, objemu svalů a navrací sílu a energii! Pečlivě vybrané složení se zdokumentovanými účinky.

Vaše komentáře

Alexander Uher

Mám zájem o váš produkt vyzkoušet zdarma

Jana Vysohlidova

Mám zájem o váš produkt si obedbarmt a vyzkoušet zdarma pro svého přítele

Přidat komentář

Sdílet

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna