Zobrazit kategorie
Vánoce v norském Bergenu: Zažijte dokonalé Vánoce  v největším  perníkovém městečku na světě!

Vánoce v norském Bergenu: Zažijte dokonalé Vánoce v největším perníkovém městečku na světě!

3 minuty čtení 2397
Nina WichmanAutor: Nina Wichman

Vítejte v úžasném světě perníkového městečka! V Bergenu, druhém největším norském městě, odkud pocházím, máme tu nejlepší vánoční tradici vůbec! Vyrábíme kopii celého města v miniaturním měřítku, celou z perníku zdobeného polevou. Pro mnoho lidí v Bergenu je to nesmírně oblíbená vánoční aktivita a tradiční perníkové městečko můžete vidět každý rok od poloviny listopadu do 31. prosince.

Vítejte v největším perníkovém městečku na světě - v norském Bergenu!

Pokud toužíte po dokonalém vánočním pocitu, měli byste navštívit největší perníkové městečko na světě v Bergenu. Od poloviny listopadu do 31. prosince můžete vstoupit do světa čiré vánoční radosti! Po celou dobu od svého vzniku v roce 1991 se Bergen pyšní největším městem vyrobeným z perníku na světě. Když vstoupíte na výstavu, je to jako byste vkročili přímo do vánoční říše divů. Je to ráj pro děti i dospělé a každý se při procházce a prohlídce všech fantastických staveb a uměleckých děl znovu stane dítětem.

V průběhu let se městečko z perníku stále více rozrůstá a staví ho hlavně děti. Školy a školky a také některé firmy každoročně přispívají na výrobu miniaturní verze Bergenu. Zde si můžete prohlédnout všechny jeho známé památky a zajímavosti. Najdete zde "Bryggen", slavnou hansovní část města, staré bergenské ulice a domy, náměstí, lanovku "Fløibanen" na "Fløien" - jednu ze 7 hor, které Bergen obklopují. Najdete zde auta, vlaky, kostely a hlavní náměstí města.

"Perníkové město" - největší perníkové město na světě, celé z perníku, polevy a tuny cukrovinek. Je opravdu úžasné cítit vůni koření a perníku, dodá vám to dokonalý vánoční pocit!

Úžasný vánoční pocit!

Je to opravdu kouzelné - a ta atmosféra, když vstoupíte do budovy a na výstavu, způsobí, že se zase cítíte jako dítě. Fantastická vůně perníčků, všechny ty vtipné a kreativní nápady a detaily a všechny ty ozdoby z polevy všech barev, bonbónů M&M's způsobují, že máte chuť se do celého města pořádně zakousnout! Ale nedotýkejte se ho a nepokoušejte se ho sníst! Vlastnoručně nazdobené perníčky si můžete koupit v kavárně na konci výstavy.

Výtěžek z výstavy jde na různé projekty pro děti v Bergenu.

Takže pokud budete někdy v prosinci v Bergenu, určitě navštivte město z perníku - vánoční atmosféra je zaručena!


Pokud se chcete dozvědět více, klikněte zde: https://www.youtube.com/watch?v=s8hZWZUz7FU, kde se dozvíte zbytek příběhu o městě z perníku.


Veselé Vánoce z Norska!

Nina Wichman



Přidat komentář

Sdílet

Mohlo by vás zajímat

On-line poradna
MUDr. Tomáš Vymazal
Doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA
Přednosta KARIM 2. LF UK a FN Motol

Chcete se zeptat na naše doplňky stravy a jejich užívání, zeptejte se v online poradně našich odborníků z pohodlí domova.

On-line poradna